Loading...
Aalborg 9818 6220 Aarhus 8692 7699 Odense 7262 6600
Aars Rådhus

Aars Rådhus

Færch & Co. er udførende og ledende totalentreprenør på opførelsen af en ny og spændende rådhusbygning, der skal bygges til det eksisterende jobcenter i Aars.

Det nye rådhus er placeret midt i industriområdet i udkanten af Aars og skal fremover huse jobcenter, byrådssal, borgerservice, borgmesterkontor, medarbejderkantine og diverse sekretariater. Efter udvidelsen af den nye rådhusbygning bliver byggeriets samlede areal på 2.510 m2 fordelt på stueplan, 1. sal og kælder. Det færdige byggeri indrettes med 110 arbejdspladser, kantine med plads til 120 personer samt 103 parkeringspladser.

Byggeriet tager udgangspunkt i den eksisterende bygning, og tilføjelsen af en rådhusbygning til det eksisterende jobcenter sker via en mellembygning, som sammenkobler hele bygningskomplekset og skaber forbindelse mellem bygningens funktioner og afdelinger.

Den nye rådhusbygning er opført som elementhus, hvor de bærende vægge er udført i beton med en glat hvid overflade med vertikale spor. De vertikale linjer er videreført i bygningens markante vertikale vinduesbånd, som er udført i en kombination af træ/alu-vinduer og farvet emalitglas. Mellembygningen, som skyder sig igennem rådhusbygningen og markerer sig med sine afrundede hjørner, er beklædt med aluminiumsbeklædning i bronze-anodiserede facadeprofiler.

Indvendigt er anvendt lyse materialer, herunder beklædning med lyse trælister, som sammen med den bagvedliggende mineraluld er med til at sikre et godt akustisk indeklima i det store atrium. De indvendige vægge er overvejende opført som lette skillevægge, og samtidig er der flere steder anvendt glaspartier for at skabe visuel forbindelse mellem de forskellige afdelinger.

Totalentreprisen udføres i et konsortium med A. Enggaard A/S.

  • Case titel:  Aars Rådhus
  • Bygherre:  Vesthimmerlands Kommune
  • Entreprisesum:  28.950.000
  • Byggeperiode:  mar. 2016 – juli 2017
  • Entreprise:  Totalentreprise
  • Arkitekt:  Arkitekterne Bjørk & Maigård / Preben Skaarup Landskab
  • Ingeniør:  Frandsen & Søndergaard
Projektansvarlig
Soeren Worup
Søren Worup
Adm. direktør
Telefon: 96 32 18 05
Mobil: 40 18 07 60